Webshop
Vestigingen

Eindhoven
 +31 (0)40 215 70 10

kia occasions subaru occasions fiat occasions  abarth occasions  jeep-logo.png  


Den Bosch
+31 (0)73 206 33 00

kia occasions fiat occasions  abarth occasions  jeep-logo.png Alfa-Romeo-logo-2018.png


Tilburg
+31 (0)13 465 21 00

kia occasions Nissan-logo-svg_.png

Webshop
Vestigingen

Eindhoven
 +31 (0)40 215 70 10

kia occasions subaru occasions fiat occasions  abarth occasions  jeep-logo.png  


Den Bosch
+31 (0)73 206 33 00

kia occasions fiat occasions  abarth occasions  jeep-logo.png Alfa-Romeo-logo-2018.png


Tilburg
+31 (0)13 465 21 00

kia occasions Nissan-logo-svg_.png

Autoplezier start bij Content

Subaru: Trekgewicht en trekkracht uitgelegd

Subaru: Trekgewicht en trekkracht uitgelegd

9 maart 2020

Subaru is populair onder automobilisten met een caravan of paardentrailer, mede vanwege zijn goede grip en hoge trekgewicht.

Een auto kan en mag niet zomaar met een aanhanger of caravan op pad. Bepalend is het maximale trekgewicht van de auto, de massa aan de trekhaak waarmee een auto nog veilig en technisch verantwoord uit de voeten kan.

De aanhanger/caravan/trailer mag niet zwaarder zijn dan het maximum trekgewicht van de auto. Is een aanhanger of caravan behoorlijk aan de maat, dan zal hij zijn voorzien van een eigen remsysteem. Dat geldt voor de meeste caravan. En dus is het van belang dat het geremde trekgewicht op het kenteken van de auto hoger is dan de massa van de caravan of aanhanger. 

Wat een auto maximaal mag trekken staat altijd op het kentekenbewijs. Het maximaal trekgewicht is ook online op te vragen via de RDW, door op de site het kenteken in te vullen. Is geen gewicht ingevuld op het kentekenbewijs dan mag de auto geen caravan of trailer trekken. De RDW weet meestal wel waarom dat niet mag, bijvoorbeeld omdat er niet door de fabrikant is getest.

Is geen gewicht ingevuld op het kentekenbewijs dan mag helemaal geen caravan getrokken worden. Neem dan contact op met de RDW.

Waar is het trekgewicht op gebaseerd?
Aan het vaststellen van het trekgewicht van een auto gaat een testprocedure vooraf. Zo moeten autofabrikanten een hellingtrekproef doen. De eis is dat een tot het maximum beladen combinatie (auto en aanhanger) op een helling van 12% vijf keer binnen vijf minuten moet starten en stoppen, met voldoende remkracht van de handrem en voldoende vermogen om in beweging te komen zonder dat de koppeling ontploft.

Waarom zijn Subaru’s goede trekauto’s?
Niet elke auto voelt zich comfortabel als trekauto. Subaru’s wel, mede omdat ze standaard zijn voorzien van permanente vierwielaandrijving, wat inhoudt dat alle vier de wielen permanent aangedreven worden en altijd maximale grip en tractie hebben, ook op een gladde ondergrond. Vermogen komt van een krachtige BOXER-motor met CVT-automaat. Ook heel handig is de standaard achteruitrijcamera waardoor makkelijk een caravan of trailer kan worden aangekoppeld.

Vergeet veiligheid niet
Subaru’s zoijn niet alleen goede trekauto’s. Ze zijn ook zeer veilig. Alle modellen hebben  een maximale score van vijf sterren in de EuroNCAP-botstests gekregen. De Forester is zelfs uitgeroepen tot 'Best in Class' volgens EuroNCAP en haalde zelfs de hoogste score ooit in zijn klasse bij 'Bescherming Inzittende Kind'. Lees er hier meer over.

Subaru_trekgewicht.png


Wat is het trekgewicht van de Outback?
Het trekgewicht van de Outback is 2.000kg. Meer informatie over de Outback vindt u hier.

Prijswinnaar-20aan-20het-20woord-20-4.jpg


Wat is het trekgewicht van de Forester?
Het trekgewicht van de Forester is 1.870kg. Meer informatie over de Forester vindt u hier.

Forester-20e-BOXER_high-170-caravan.jpg


Wat is het trekgewicht van de Subaru XV?
Het trekgewicht van de Subaru XV is 1.270kg. Meer informatie over de Subaru XV vindt u hier.

XV-20e-BOXER_high-151.jpg


Ervaar het zelf
Wilt u zelf eens achter het stuur kruipen om de Subaru XV, Forester of Outback te ervaren? U bent van harte welkom in onze showroom! Plan hier uw proefrit.

Nieuwsoverzicht
Inruilwaarde weten?
Vul uw kenteken in en bereken direct de waarde van uw auto.

Zorg ervoor dat u niks mist!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!