Webshop
Vestigingen

Eindhoven
 +31 (0)40 215 70 10

kia occasions subaru occasions fiat occasions  abarth occasions  jeep-logo.png  


Den Bosch
+31 (0)73 206 33 00

kia occasions fiat occasions  abarth occasions  jeep-logo.png Alfa-Romeo-logo-2018.png


Tilburg
+31 (0)13 465 21 00

kia occasions Nissan-logo-svg_.png

Webshop
Vestigingen

Eindhoven
 +31 (0)40 215 70 10

kia occasions subaru occasions fiat occasions  abarth occasions  jeep-logo.png  


Den Bosch
+31 (0)73 206 33 00

kia occasions fiat occasions  abarth occasions  jeep-logo.png Alfa-Romeo-logo-2018.png


Tilburg
+31 (0)13 465 21 00

kia occasions Nissan-logo-svg_.png

Autoplezier start bij Content

Alfa Romeo: de nieuwe GTV Coupé

Alfa Romeo: de nieuwe GTV Coupé

20 augustus 2018

Nieuwe Alfa Romeo GTV Coupe

Het hart van menig Alfa Romeo liefhebber zal bij deze namen sneller gaan kloppen. Een GTV was in de jaren 70 een op de Alfetta gebaseerde en door Giugiaro ontworpen sportieveling. In de jaren ’90 werd de naam opnieuw gebruikt, ditmaal voor de coupéversie van de Spider van de tijd. De nieuwe GTV wordt weer op een meer alledaags model gebaseerd en blijft in veel opzichten ook trouw aan die oorsprong. De auto kan omschreven worden als Giulia Coupé, maar Alfa Romeo gaat niet mee in de trend van platgeslagen vierdeurs sedans en liftbacks met die naam. De GTV is een echte tweedeurs, met een sportieve daklijn en een lange neus. Aan voor- en achterzijde zijn de overeenkomsten met de Giulia goed te zien, al zorgen de kleine wijzigingen voor voldoende onderscheid. De agressieve koplampen met driedubbele led-ornamenten keren wellicht ook op de sedan terug, want een GTV-introductie is een uitstekend moment voor een facelift van de in 2016 geïntroduceerde Giulia. Hoezeer de GTV ook aan die auto gelinkt is, Alfa Romeo zet de GTV nadrukkelijk als een sportieveling neer. Er wordt gesproken over een perfecte gewichtsverdeling, vierwielaandrijving én een motor die, mede dankzij milde elektro-ondersteuning, tot meer dan 600 pk moet komen. Met zo'n GTV Quadrifoglio krijgen de M4's en C 63s'en van deze wereld er een geduchte concurrent bij.

Alfa Romeo 8C

Wil je geen vierzitter, maar een heuse supercar, dan past de toekomstige Alfa Romeo 8C wellicht beter in het plaatje. Ook deze naam speelt een belangrijke rol in de geschiedenis van Alfa en gaat zelfs terug tot de jaren 30. Veel recenter is de 8C Competizione, een bijzonder exclusieve super-GT die volgens sommigen de mooiste auto aller tijden is. De toekomst van het model ziet er op papier bijzonder rooskleurig uit. De nieuwe 8C lijkt nog sportiever te worden dan de laatste 8C en krijgt een middenmotor. Net als bij de GTV lijkt de kans groot dat het gaat om de 2,9-liter V6 die we kennen uit de huidige Q-modellen, maar door een elektromotor zal het topmodel over ongeveer 700pk beschikken verdeelt over de voor- en achteras.
Een 0 naar 100 tijd van minder dan 3 seconden lijkt zeer aannemelijk. Een concrete introductiedatum voor Alfa's fraaie coupés is er nog niet, maar het merk geeft wel te kennen dat de complete familie-uitbreiding voor 2022 een feit moet zijn.

Nieuwsoverzicht
Inruilwaarde weten?
Vul uw kenteken in en bereken direct de waarde van uw auto.
Service
9,1
Deskundige medewerkers
9,2
Prijs/kwaliteit
8,6
8,9
★★★★★
★★★★★
Gebaseerd op 474 onafhankelijke beoordelingen via klantenvertellen.nl

Zorg ervoor dat u niks mist!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!