Webshop
Vestigingen

Eindhoven
 +31 (0)40 215 70 10

kia occasions subaru occasions fiat occasions  abarth occasions  jeep-logo.png  


Den Bosch
+31 (0)73 206 33 00

kia occasions fiat occasions  abarth occasions  jeep-logo.png Alfa-Romeo-logo-2018.png


Tilburg
+31 (0)13 465 21 00

kia occasions Nissan-logo-svg_.png

Webshop
Vestigingen

Eindhoven
 +31 (0)40 215 70 10

kia occasions subaru occasions fiat occasions  abarth occasions  jeep-logo.png  


Den Bosch
+31 (0)73 206 33 00

kia occasions fiat occasions  abarth occasions  jeep-logo.png Alfa-Romeo-logo-2018.png


Tilburg
+31 (0)13 465 21 00

kia occasions Nissan-logo-svg_.png

Autoplezier start bij Content

Nieuwe Subaru Forester e-BOXER haalt maximale score van vijf sterren in 2019 Euro NCAP-veiligheidstest

Nieuwe Subaru Forester e-BOXER haalt maximale score van vijf sterren in 2019 Euro NCAP-veiligheidstest

9 december 2019
  • Subaru krijgt voor achtste keer op rij hoogste score*1
  • Nieuwe Forester e-BOXER behaalt hoogste score ooit in zijn klasse*2 als het gaat om bescherming van kinderen
  • Nieuwe Forester e-BOXER haalt beste score ooit voor Subaru als het gaat om bescherming van volwassenen en kinderen*3

Vijf sterren
De geheel nieuwe Subaru Forester e-BOXER heeft de maximale score van vijf sterren behaald in de meest recente Euro NCAP-veiligheidstest*4 (European New Car Assessment Program veiligheidstest). Bovendien heeft de Subaru XV in e-BOXER-uitvoering wederom vijf sterren gekregen in de meest recente Euro NCAP-botsproef. Diezelfde waardering viel de Subaru XV ook al ten deel bij de Euro NCAP-botsproef in 2017.

De nieuwe Subaru Forester e-BOXER heeft uitstekend gescoord in de vier testonderdelen (bescherming volwassenen, bescherming kinderen, kwetsbare verkeersdeelnemers, veiligheidsassistentie) van de Euro NCAP-veiligheidstest. Het model scoorde beduidend beter dan de vereiste minimumgrens en haalde een opvallend hoog gemiddelde.

920-404b39a75bfcc1198861ea649e092c6a.png

Hoogste score in zijn klasse
De geheel nieuwe Forester e-BOXER behaalde de hoogste score ooit in zijn klasse*2 als het gaat om de bescherming van kinderen. Euro NCAP zei in het officiële crashtestrapport: “Bij zowel de frontale botsproef als de botsproef van opzij was de bescherming van alle kritieke lichaamsdelen goed. De Forester scoorde het maximale aantal punten op dit deel van de test. De passagiersairbag voorin wordt automatisch uitgeschakeld als een kinderstoel (naar achteren kijkend) op de passagiersstoel is geplaatst. Tests hebben aangetoond dat het systeem goed werkt en daarom is het systeem beloond. Alle soorten kinderstoelen konden op een goede manier worden geïnstalleerd.” Niet alleen op het gebied van bescherming van kinderen haalde de Forester hoge cijfers, ook volwassenen worden goed beschermd: de Forester haalde op dit vlak de beste score ooit voor een Subaru.

Subaru Global Platform
Deze superieure resultaten in de veiligheidstest komen op conto van het Subaru Global Platform (SGP). Het platform zorgt voor een aanzienlijke verbetering van de stijfheid van carrosserie en chassis (voorwaartse laterale stijfheid + 90%, torsiestijfheid + 70%, stijfheid van de voorwielophanging + 70%, stijfheid achterste subframe + 100%). Ook botsenergie wordt door het SGP beter geabsorbeerd (+40%). Dit in combinatie met een stevige carrosserie en een uitgebreide veiligheidsuitrusting met onder meer zeven airbags, waaronder één SRS-knieairbag voor de bestuurder, garanderen de botsveiligheid in de Forester.

Veiligste ooit
De nieuwste generatie Forester is veiliger dan ooit, dankzij nieuwe geavanceerde veiligheidssystemen. Het model is standaard uitgerust met EyeSight Driver Assist  met onder meer autonome noodstop. Voorts beschikt de Forester e-BOXER over een uitgebreid pakket veiligheidsvoorzieningen zoals Subaru Rear Vehicle Detection (SRVD), Reverse Autonomous Emergency Braking, Side View Monitor en Driver Monitoring Systeem, een nieuw gezichtsherkenningssysteem dat de bestuurder waarschuwt wanneer tijdens het rijden tekenen van vermoeidheid of afleiding worden gedetecteerd.

Forester wint meerdere prijzen
De vijfde generatie Forester ontving wereldwijd een aantal belangrijke prijzen: in Japan won het model de Grand Prix Award voor het behalen van de hoogste score ooit (96,5 uit 100 punten) in de 2018 JNCAP-botstest (Japan New Car Assessment Program), uitgevoerd door het ministerie van Land, Infrastructuur, Transport en Toerisme (MLIT) en het National Agency for Automotive Safety and Victim's Aid (NASVA). Met het winnen van de Grand Prix Award 2018-2019 in de JNCAP-botstest, weet Subaru deze belangrijke prijs voor de tweede keer te winnen, nadat het merk de prijs ook voor de Impreza en Subaru XV won in 2016-2017.

* 1: modellen getest tussen 2009-2019.
*2: Subaru Forester e-BOXER scoort 91% voor bescherming van kinderen in de meest recente Euro NCAP-botstest. Het is de hoogste score in de categorie Small-off-road van alle auto's die tot nu toe zijn getest.
*3: Subaru Forester e-BOXER scoort 97% voor de bescherming van volwassenen in de meest recente Euro NCAP-botstest.
*4: Een onafhankelijke instantie bestaande uit Europese regeringen en Europese auto- en consumentenorganisaties.

Interesse in een proefrit in de compleet vernieuwde Subaru Forester?

Plan een proefrit

Nieuwsoverzicht
Service
9,1
Deskundige medewerkers
9,2
Prijs/kwaliteit
8,6
8,9
★★★★★
★★★★★
Gebaseerd op 474 onafhankelijke beoordelingen via klantenvertellen.nl

Zorg ervoor dat u niks mist!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!