Webshop
Vestigingen

Eindhoven
 +31 (0)40 215 70 10

kia occasions subaru occasions fiat occasions  abarth occasions  jeep-logo.png  


Den Bosch
 +31 (0)73 206 33 00

kia occasions


Den Bosch
 +31 (0)73 646 67 00

fiat occasions  abarth occasions  jeep-logo.png Alfa-Romeo-logo-2018.png

Webshop
Vestigingen

Eindhoven
 +31 (0)40 215 70 10

kia occasions subaru occasions fiat occasions  abarth occasions  jeep-logo.png  


Den Bosch
 +31 (0)73 206 33 00

kia occasions


Den Bosch
 +31 (0)73 646 67 00

fiat occasions  abarth occasions  jeep-logo.png Alfa-Romeo-logo-2018.png

Winterbanden

Winter: pakken sneeuw en spekgladde wegen. Moet u het stellen zonder winterbanden? Dan is het nemen van bochten, hellinkjes of zelfs het wegrijden bij een stoplicht vast niet altijd eenvoudig. Wees er dit jaar op tijd bij en bestel nu een set winterbanden inclusief velgen!

Waarom heeft u winterbanden nodig?

1. Rubber wordt bij lagere temperaturen harder waardoor een normale band grip verliest en de remweg langer wordt. Door de speciale rubbersamenstelling bieden de winterbanden al onder + 7º Celsius meer grip en een kortere remweg dan zomerbanden. Tot wel 10% korter! Bovendien heeft u een betere wegligging in de bochten.

2. Ook het profiel van de winterband draagt bij lagere temperaturen bij aan een betere grip en kortere remweg. Winterbanden kunnen meer water en natte sneeuw afvoeren dan zomerbanden, waardoor minder snel aquaplaning optreedt. U merkt de betere prestaties dus ook in natweersituaties.

3. In steeds meer landen zijn winterbanden verplicht bij winterse omstandigheden. Automobilisten die in deze situaties op normale banden rijden en bij een ongeluk betrokken raken, lopen grote kans medeaansprakelijk te worden gesteld voor de schade.

4. Ook als u over sneeuwkettingen beschikt, zijn winterbanden aan te bevelen. Sneeuwkettingen niet zijn toegestaan op de doorgaande wegen en snelwegen. Normale banden bieden minder grip bij gladde omstandigheden. Echter ook al heeft u gemonteerde winterbanden, in gebieden waar dat met verkeersborden is aangegeven, zijn sneeuwkettingen verplicht.

5. Content Autogroep is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en adviseert u graag, zodat u een goede keuze kunt maken. Content Autogroep heeft een ruim assortiment winterbanden en velgen waarmee u veilig op weg gaat. Alle reden dus voor een bandenwissel voor de periode van medio oktober tot medio maart!

Waarom een winterwielen set?

Een winterwielen set is een winterband in combinatie met een velg. Dit kan een stalen velg zijn, maar ook een lichtmetalen velg. Doordat de wielen direct overgezet worden en niet meer uitgebalanceerd hoeven te worden, is het sneller en dus goedkoper.

Let op de symbolen

U kunt winterbanden herkennen aan de symbolen die erop staan. Elke winterband heeft een symbool van bergtoppen en een sneeuwvlok. Waar u bij de aanschaf van winterbanden rekening mee moet houden is dat u altijd banden kiest in de voorgeschreven standaardmaat. 

Heeft u al winterbanden?

Content Autogroep monteert graag uw winterbanden voor u. 
Voor het wisselen van een complete set banden + velgen betaalt u slechts € 49,50.
Heeft u losse winterbanden? Dan rekenen wij € 99,50 per set banden.

U kunt uw zomerbanden ook bij ons opslaan, u betaalt hiervoor € 25,- per bandenset.  

Voor meer informatie, het maken van een afspraak of het bestellen van winterbanden, kunt u contact opnemen met onze servicemedewerkers:  040-2157010.  

Zorg ervoor dat u niks mist!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!