Kia laat de EV3, EV4 en EV5 zien tijdens de EV day!

Voor degene die in de markt zijn voor een EV wordt de keuze ineens een stuk groter! Vandaag was het namelijk de Kia EV Day. Daar hebben we meer details gekregen over de Kia EV5, maar krijgen we ook beelden te zien van de Concept EV4, en de Concept EV3.

Kia EV5
Laatst hebben we al beelden laten zien van de EV5, maar nu kunnen we je inhoudelijk meer vertellen dankzij details die Kia heeft vrijgegeven.

De Kia EV5 kun je zien als het kleine broertje van de Kia EV9. Ze delen namelijk behoorlijk wat designelementen. Hij is ongeveer 4,62 meter lang, 1,88 meter breed, 1,72 meter hoog en heeft een wielbasis van 2,75 meter. Hij staat in het gamma net onder de EV6 en delen ook hetzelfde E-GMP platform. Er is echter wel één groot verschil: De EV5 krijgt standaard voorwielaandrijving in plaats van achterwielaandrijving.

Voor de standaardversie heeft Kia het over een voorin geplaatste elektromotor met 218 pk, gekoppeld aan een batterij van 58 kWh. Er is ook een Long Range-versie met dezelfde kracht, maar dan met een grotere batterij van 81 kWh. Als je voor de Long Range AWD gaat, krijg je dezelfde batterij, plus een extra elektromotor op de achteras. Het totale vermogen komt dan op 306 pk uit. Wat het rijbereik betreft, moeten we nog even geduld hebben.

Kia geeft nu ook meer details over het interieur. Opvallend is dat beide dashboard schermen 12,3 inch groot zijn, aangevuld met een kleiner 5-inch scherm voor de klimaatregeling. Er zijn een rij vaste, maar ‘touch-gevoelige’ knoppen onder het scherm geplaatst, waarvan de functie, net als bij de EV6, met één druk op de knop kan worden gewijzigd. Volgens Kia kan dit compacte rijtje zeventien afzonderlijke knoppen vervangen. De achterbank kan helemaal worden platgelegd, zodat er een soort bed ontstaat. Kia spreekt ook over een hoedenplank die kan dienen als tafel en een koelkast of juist ‘warmhoudkast’ achter in het middenconsole. Hoe dit er precies uitziet en of we het ook in Europa kunnen krijgen, moeten we nog afwachten.

2-20.jpg
3-15.jpg
4-6.jpg

Kia Concept EV4
Van de Concept EV4 hebben we helaas geen technische details, maar de vrijgegeven beelden zijn wel erg indrukwekkend.

De EV4 is een volledig elektrische sedan met veel lijnen die overeen komen met de EV6. De Star Map verlichting die we kennen van de EV9 komt ook hier weer. Opvallend is dat de dagrijverlichting vrijwel compleet verticaal is. Qua carrosserievarianten gokken we dat er wel verschillende varianten komen, zoals de Ceed met z’n Sportswagon en Xceed.

5-4.jpg
6.jpg

Kia Concept EV3
Last but not least, de Concept EV3. Wel de kleinste van het nieuwe drietal, maar daarom misschien ook wel de meest belangrijke. Het lijkt een compacte cross-over te worden, die nog altijd razend populair zijn.

Op de foto’s zien we ook hier een terugkeer van de “Opposites United” designtaal van Kia. Dat houdt in: een robuust en stevig ogend exterieur, afgewisseld door een natuurlijk en organisch vormgegeven interieur.

Kia heeft laten weten dat het internationaal een vanafprijs gaat proberen te hanteren van omgerekend € 33.000.

7.jpg
8.jpg
9.jpg

Openingstijden showroom

ma – vr08:30 – 18:00
za09:00 – 17:00
zoGesloten

Openingstijden receptie / werkplaats

ma – vr08:00 – 17:00
za09:00 – 12:00*
zoGesloten

Openingstijden magazijn

ma – vr08:00 – 17:00
zaOp afspraak
zoGesloten

* Receptie/werkplaats vestiging Den Bosch is op zaterdag gesloten.

Onze merken

Merkspecialist voor

Fiat

Fiat Professional

Abarth

Jeep

Subaru

Alfa Romeo

  • Blijf op de hoogte!

Copyright © 2024 Content Autogroep   |   Alle rechten voorbehouden   |   Disclaimer   |   Privacy beleid